Sončne celice, fotovoltaika

Tersus d.o.o.
Ulica Ivana Selana 15

1351 Brezovica Ljubljana
GSM:  031-235-200
E-mail: tersus@siol.net

Borza Streh Sončne Elektrarne

V kolikor bi radi investirali v sončno elektrarno, pa nimate primerne površine ali pa ste lastnik primerne strehe ali podobnih površin, orientiranih proti jugu, z naklonom med 20-40 °, vabimo da nam pošljete kontaktne podatke po e-mailu tersus@siol.net ali pa izpolnete obrazec povpraševanje. Pridobljene podatke bomo uporabljali izključno za informiranje o ponudbi in povpraševanju o izgradnji fotonapetostnih sistemov. V podjetju Tersus d.o.o. poskrbimo za celoten postopek oddaje ali najema strehe. Investitor v sončno elektrarno sklene zakupno pogodbo z lastnikom objekta, v podjetju Tersus d.o.o. pa poskrbimo za dobavo opreme in izgradnjo sončne elektrarne in priklop na elektrodistribucijsko omrežje. Trajanje zakupa je običajno 20 let. Cene zakupa so odvisne od primernosti objekta in se gibljejo med 250,00€ do 450,00€ za 1kWp moči elektrarne.Sončne elektrarne, borza streh

Zelo pogost način obračunavanja je tudi pogodben najem strešnih površin z letnim plačilom najema. V tem primeru najemnik strehe lastniku strehe plačuje najemnino v višini 3-6 % letnega donosa sončne elektrarne. Pri tem vsekakor ne gre spregledati, da po preteku obdobja najema ( običajno 15 let) , preide sončna elektrarna v lastništvo lastnika objekta-strehe. Predvidena življenska doba sončne elektrarne je 30 let, kar pomeni da bo lastnik objekta ob minimalnih vzdrževalnih stroških še nadaljnih 15 let služil s prodajo proizvedene elektrike elektrodistributerjem. 

Glede na to, da se najemnina za oddajo strehe veže na donosnost elektrarne, le ta pa je v povezavi z odkupno ceno za električno energijo, se bo posledično tako kot odkupna cena tudi najemnina za strehe v prihodnje vsako leto zmanševala z višino odkupne cene za električno energijo. Zato priporočamo, da v kolikor imate v posesti streho, katero bi želeli oddati, da nam to čimpreje javite ali pošljte podatke o strehi na tersus@siol.net .


Primer: streha s površino 30 x 8 m= 240 m2. Predvidena instalirana moč sončne elektrarne bo 30 kWp. Sončna elektrarna moči 30 kWp bo letno proizvedla dobrih 31000 kWh električne energije. Upoštevajoč subvencionirano ceno energije je letni donos omenjene elektrarne cca. 12.000,00 €. Letna najemnina se izplača v višini 5% donosa sončne elektrarne, kar pomeni 600,00 €/letno.

 

Dodatne informacije najdete v rubriki pogosta vprašanja!


Solarni sistemi TERSUS, Slovenija

 
 
Naročite se na e-novice in prejemali boste aktualne dogodke naravnost v svoj e-poštni nabiralnik.
E-naslov:

 
 

Novice

Net metering uredba »
Januarja 2016 je bila v Uradnem listu objavljena...
Toplotna črpalka zrak voda 11.2 kW, -25°C »
Preverite našo ponudbo toplotnih črpalk za ogrevanje...
Miran Stanovnik na rally Dakar 2013 »
V podjetju Tersus d.o.o. podpiramo in sodelujemo...
 
 
Koristne povezave
- novi razpis EKO sklada

 
 

Dobavitelji


Jinko Solar logo
S Energy fotonapetostni moduli
HECKERT SOLAR LOGO
Byd solar


Canadian solar
Razsmerniki, inverterji Kaco
razsmerniki SMA

Razsmernik Power One