Sončne celice, fotovoltaika

Tersus d.o.o.
Ulica Ivana Selana 15

1351 Brezovica Ljubljana
GSM:  031-235-200
E-mail: tersus@siol.net

Fotovoltaika, financiranje SE

Naložba v sončno elektrarno je zagotovo velik zalogaj za vsakega investitorja. Običajno se investicija v sončne elektrarne povrne nekje v 10-ih letih. Na voljo je več oblik financiranja. Za spodbujanje podjetništva so na voljo sredstva evropske unije za podporo ustanavljanja in razvoja mikropodjetij in srednjevelikih podjetij. Za razvoj podeželja so na voljo subvencije za postavitev fotovoltaičnega sistema za proizvodnjo električne energije. V obeh primerih je možno pridobiti do 50% nepovratnih sredstev, katere dobimo povrnjene po postavitvi elektrarne. Dobro je vedeti, da je podatek ali so sredstva odobrena ali ne, znan že pred začetkom gradnje. V primeru črpanja subvencij, je potrebno vedeti, da se s pridobitvijo subvencije iz sredstev EU, zniža subvencionirana cena zagotovljenega odkupa električne energije po posebni formuli. Kljub nižji ceni odkupa, pa se investicija v sončno elektrarno ravno tako povrne že prej kot v 10 letih. Ob predpostavki, da imamo s Centrom za podpore (Borzen d.o.o.) podpisano pogodbo o zagotovljenem odkupu električne energije za naslednjih 15 let, je taka naložba več kot dobičkonosna. Možnosti za pridobitev subvencij lahko najdete v rubriki novice ali povezave.
Za izgradnjo sončne elektrarne in pridobitev potrebne dokumentacije je potrebno cca. 3-5 mesecev. Gradbeno dovoljeneje za postavitev SE na streho ni potrebno, vendar le-tega tega priporočamo pri vgradnji v streho ali postavitev SE na prostem. V podjetju Tersus d.o.o. vam omogočamo izgradnjo sončne elektrarne na ključ. Nudimo vam tudi popolno podporo pri finančni realizaciji projekta ( eko krediti, nepovratna sredstva ). Za več informacij nas kontaktirajte na 031-235-200 ali po e-mailu tersus@siol.net .

NOVO! Nimate zadostnih finančnih sredstev za izgradnjo sončne elektrarne. Pri izgradnji sončne elektrarne na ključ, uredimo kredite za izgradnjo sončnih elektrarn moči 20 kWp in več s pologom v višini 20% celotne investicije in odplačevanjem kredita s proizvedeno električno energijo! Kontaktni telefon 031-235-200.


Financiranje sončne elektrarne

PRIMER: Odplačilni načrt za dobo 10 let, sončna elektrarna, polog 20%.

Nova uredba predpisuje znižanje subvencije z upoštevanjem t.i. anuitetnega faktorja, katega vrednost za PV sisteme je 0,078.

Formula za izračun je sledeča:

 

znesek prejete pomoči(€) x A(anuitetni faktor)
---------------------------------------------------------------------------
nazivna moč elektrarne(MW) x H (letne obratovalne ure)


H- letne obratovalne ure (cca. 1050 h/leto)
A- anuitetni faktor, 0.078 za PV sisteme

Primer: Sončna elektrarna moči 50 kWp, ki prejme 100.000 € subvencije, se podpora zniža za 148,00 €/MW ( iz 415 €/MW na 267 €/MW).


 

Kakšen je izkoristek sončne elektrarne si lahko ogledate na tej povezavi.
 

 
 
Naročite se na e-novice in prejemali boste aktualne dogodke naravnost v svoj e-poštni nabiralnik.
E-naslov:

 
 

Novice

Net metering uredba »
Januarja 2016 je bila v Uradnem listu objavljena...
Toplotna črpalka zrak voda 11.2 kW, -25°C »
Preverite našo ponudbo toplotnih črpalk za ogrevanje...
Miran Stanovnik na rally Dakar 2013 »
V podjetju Tersus d.o.o. podpiramo in sodelujemo...
 
 
Koristne povezave
- novi razpis EKO sklada

 
 

Dobavitelji


Jinko Solar logo
S Energy fotonapetostni moduli
HECKERT SOLAR LOGO
Byd solar


Canadian solar
Razsmerniki, inverterji Kaco
razsmerniki SMA

Razsmernik Power One